Create your own web pages in minutes...
Nieuws

Vlietstad stopt met
de stream....
OFF AIR

Nog even dit:


Vlietstad is powered by The Melodymaker!


Vlietstad radio (Voorschoten)
Copyright © 2011 VLIETSTAD All Rights Reserved.
Het bos?
Home      Luister mee      Foto's      Uit de media      DJ's       Krantenartikelen      Contact      Radiocontroledienst    Het bos?
Wie lopen er daar in het bos????

Vlietstad had als primair doel uitzendingen te verzorgen voor Voorschoten. Toen de lokaties opraakten en we meer risico liepen hebben we regelmatig gebruik gemaakt van hoge bomen in het bos. Zelfs in Zuid-Holland zijn nog wat hoge boslokaties te vinden zoals de duinen bij Wassenaarse slag. Het was een hoop gesjouw met loodzware accu's. De zender was meestal tussen de 15 en 30 watt, direct gekoppeld aan een J-stick. Dit leverde verrassend goede resultaten op. Als afspeler werd vroeger een autoreverse cassettespeler gebruikt, later werd dat een CD speler en daarna een MP3 speler. Het had niet onze voorkeur maar we konden risicoloos onze gang gaan en het AT was daar natuurlijk helemaal niet blij mee. Lees een van de RDR brieven maar door daar staat zo'n buitenlokatie genoemd ;-)

.........................................................................................................................................................................................
Er ontbreekt uiteraard nog een hoop. We vullen steeds meer aan. Heb je meer informatie en/of aanvullingen mail ze naar: vlietstad@hotmail.comRequests
Met vuilniszakken werd de boel drooggehouden. Meestal zat de zender waterdicht direct aan de antenne bevestigd. Hierboven een oude foto met een autoreverse autoradio.
Op de foto helemaal links is Tom Verhoeven bezig om de audio goed in te stellen ergens einde jaren 80.
In de tuin werd er goed getest voordat alles op lokatie geinstalleerd werd. Op de foto links kun je goed de zender zien onderaan de antenne. Deze zender was helemaal in print waterdicht verpakt. In het kastje zat ook een PLL om de boel op frequentie te houden. De koeling was afhankelijk van het jaargetijde. In de winter was er veel minder koeling nodig dan in de zomer.
Op de foto hierboven zie je een accu, voedingsregelaar en een mp3 speler. Met deze goedkope mp3 spelers konden we voldoende muziek laten horen. Nadeel was wel dat ze inslaggevoelig waren. De grijze voedingskabel liep de boom in naar de zender en ook de audio liep hierover heen.