Create your own web pages in minutes...
Nieuws

Vlietstad stopt met
de stream....
OFF AIR

Nog even dit:


Vlietstad is powered by The Melodymaker!


Foto's van studio's


Vlietstad radio (Voorschoten)
Foto's van zenders

Diversen


Copyright © 2011 VLIETSTAD All Rights Reserved.
Home      Luister mee      Foto's      Uit de media      DJ's       Krantenartikelen      Contact      Radiocontroledienst    Het bos?
Requests
Studio's waren meestal bij medewerkers thuis ondergebracht. Er werd dan ook slechts zelden live uitgezonden. In de 80s en 90s werden programma's op 120 minuten tapes opgenomen. Later werd dat CD en mp3.
Vlietstad is een record aantal keren uit de lucht gehaald. Dit was de reden waarom Vlietstad meestal quick & dirty zenders gebruikte. Waarom mooi bouwen als het toch inbeslag genomen word? Natuurlijk werden er af en toe ook mooie zenders gebruikt maar helaas maakte dat voor de RDR niets uit.
Zelfs buizenzenders zijn er gebruikt. Goud van oud! Hiernaast ook een QQE06/40 (100watt)
Zenders werden vaak in plastic kratjes gebouwd. Met een steen erop was dat prima op het dak van een flat neer te zetten. Het hoefde nooit degelijk te zijn. Een zender werd meestal binnen enkele keren of weken uit de lucht gehaald. Wel zorgden we ervoor dat zenders nooit stoorden. Filters waren dan ook altijd aanwezig.
Voorraad was er altijd genoeg. Zelfs nu nog is er genoeg om zo weer on air te kunnen. Meestal in onderdelen. Dat is niet verboden. Bouwen is zo gepiept.
Hiernaast een televes op de Curielaan. Een van de lokaties van Vlietstad.
Hieronder staat Edwin fijn te sleutelen aan een Slim Jim antenne van Vlietstad
Meten van de antenne woeiiii
Edwin danst op het dak. Net een Televes antenne vastgezet. Ernaast staat DJ Rene (BlaBla radio/Vlietstad)
Helaas moeilijk te zien maar op de tweede schoorsteen van rechts staat de open dipool op de lokatie aan de Curielaan in Voorschoten
Hiernaast cassettewisselaars. Een Sony 5 lader en twee Sony-MTL10 wisselaars. Daar hebben we er een hoop van gehad. Met deze wisselaar kon je 20 uur muziek afspelen (10 cassettes van 120min).